Benvinguts/des al blog del Projecte d'Egipte del Col·legi Santa Teresa de Jesús de Terrassa.

31 de des. 2011

DOCUMENTAL D'HISTÒRIA

Una sèrie de descobriments revolucionaris és la base per a aquesta nova sèrie sobre la civilització de l'antic Egipte. 
Rodada a Egipte i a Sudan, la sèrie mostra els descobriments més recents realitzats pels egiptòlegs més prestigiosos i inclou imatges exclusives mai vistes anteriorment. La sèrie ha estat realitzada per la televisió galesa S4C en associació amb el Museu Britànic de Londres i co-produïda per Discovery Channel i la Cinquième.


Els orígens d'Egipte
Els orígens d'Egipte han estat embolicats en un misteri des de fa segles. Recentment, una nova generació d’arqueòlegs han recorregut el desert examinant temples i tombes, excavant ciutats perdudes i investigant amb profunditat les restes de la civilització egípcia.

En aquest documental retrocedim milers d'anys per descobrir com va emergir aquesta poderosa civilització. També analitzem el paper desentelat pel faraó en el conflicte entre l'ordre diví i les forces del caos.

L'imperi nou, l'edat d'or d'Egípcia
Durant l'època de l'Imperi Nou a Egipte, els més poderosos faraons eren enterrats en tombes repletes d'or, un metall diví considerat per déus. Però d'on venia aquesta riquesa i com va arribar a ser Egipte el més gran imperi que mai havia existit?.

Ens remuntarem a les guerres lliurades entre els prínceps egipcis locals i els seus menyspreables gobernates estrangers, els reis hicsos. Després de l'expulsió dels hicsos d'Egipte, els faraons van ordenar derrotar als cushitas al sud d'Egipte, en la terra del qual es trobaven les més valuoses mines d'or. Amb la derrota dels cushitas, Egipte es va convertir en el més gran i pròsper imperi de l'antiguitat.

Els Déus d'Egipte, Déus i dimonis
Els antics egipcis creien en nombrosos déus i cada aspecte de la seva vida en aquest món i en el Més enllà era controlat per éssers sobrenaturals que havien de ser satisfets constantment. Les divinitats representaven la personificació de l'ordre mentre que els dimonis representaven les forces del caos.

Els temples eren dissenyats com a llocs de poder per mantenir la fràgil harmonia de la seva vida. Només el faraó o el seu representant, el sacerdot, podia entrar a les àrees sagrades per por d'alterar l’equilibri perfecte de l'univers. Els vius podien satisfer als déus i als dimonis amb resos i ofrenes, i amb l'ajuda dels sacerdots podien enviar i rebre missatges del món subterrani.


30 de des. 2011

PASSATEMPS SOBRE EGIPTE

Joc: Comprova com s'escriuria el teu nom en escriptura jeroglífica a l'Egipte Clàssic. Pots clicar el dibuix per comprovar-ho.

29 de des. 2011

L'ANTIC EGIPTE





28 de des. 2011

LES PIRÀMIDES

Les piràmides 

Dissenyades com a escales cap a un feliç Més enllà, les grans piràmides d'Egipte no van ser un fenomen aïllat sinó més aviat representacions d'una evolució religiosa i arquitectònica que tenia la seva base en la construcció elaborada de tombes. Mitjançant la col·locació d'un simbòlic "Monticle de la Creació" fet de sorra i de pedra sobre la tomba, els egipcis van creure que els seus reis ressuscitarien contínuament. Va ser aquesta creença, la que els va portar a desenvolupar les piràmides. 

Aquest programa mostra les grans piràmides de Gizeh i analitza el desenvolupament d'aquestes estructures imponents. Culmina amb un estudi de l'extraordinari ressorgiment de la construcció de piràmides 2000 anys després a Sudan, un lloc conegut pels egipcis. 










27 de des. 2011

CIUTATS I CASES D'EGIPTE

Segur que en moltes ocasions t'has preguntat com vivien els egipcis a l'època dels faraons.
Ara tens una bona oportunitat de saber-ho!

26 de des. 2011

PROJECTE EGIPTE

Projecte egipte 4rtL’Antic Egipte fou una civilització del nord-est d'Àfrica que es desenvolupà al voltant del curs mitjà i baix del riu Nil, en el territori que ara ocupa l'actual estat d'Egipte i el nord del Sudan. La civilització es va constituir cap el 3150 aC, amb la unificació l'Alt i Baix Egipte sota el primer faraó, i va persistir durant els següents tres mil·lenis.Entre totes les antigues civilitzacions del Pròxim Orient l'egípcia destaca per llur singularitat; constituïda per poblacions d'origen nordafricà, s'hi van afegir pobles semites procedents de la regió de Síria i Palestinalibanesos vinguts de l'oest i individus de Núbia, que van descendir Nil avall.
View more presentations from colecope

25 de des. 2011

CIVILITZACIONS ANTIGUES

Aquest paquet d'activitats repassa com va avançar l'home del Neolític. Com es va inventar i desenvolupar l'escriptura a quatre grans civilitzacions, com s'organitzaven, com vivien i en què creien els habitants de Mesopotàmia i Egipte.

24 de des. 2011

L'ANTIC EGIPTE

Dos paquets d'activitats sobre l'antic Egipte: "Art" i "Societat i religió", en els quals es treballen la situació geogràfica i històrica, els estaments socials, els faraons, els déus, els monuments i les obres d'art.

23 de des. 2011

LA MOMIFICACIÓ

La història de la civilització egípcia desmenteix la creença popular que els egipcis estaven obsessionats amb la mort i ens revela que en realitat estaven més preocupats per la vida eterna. Per als egipcis, el ritual de la momificació era crucial per aconseguir una vida posterior. Per als egiptòlegs moderns, és un material conservat plogut del cel. 

En aquest programa, els científics ens revelen com vivien i morien els antics egipcis a partir de l'abundant material que s'ha conservat fins als nostres dies. Utilitzant tècniques avançades radiogràfiques per ordinador poden identificar problemes de salut com la artritis o abscessos dentals i poden fins i tot reproduir imatges internes detallades dels cossos momificats. 


22 de des. 2011

MUSEU INFORMÀCIÓ PRÀCTICA

MUSEU EGIPCI DE BARCELONA
València, 284. E-08007 Barcelona
Tel. (34) 93 488 01 88
HORARI
De dilluns a dissabte de 10h a 20h (sense interrupció)
Diumenges de 10h a 14h.
El Museu romandrà tancat el 25 i 26 de desembre i l’1 de gener.
PREUS
 Entrada lliure amb el carnet del Club Super 3.


TRANSPORTS
Metro: L2, L3 i L4. Passeig de Gràcia. L1 Plaça Catalunya. L5 Diagonal.
Bus: 7, 16, 17, 20, 22, 24, 28, 39, 43, 44, 45, 47 i Tomb Bus.
Renfe: Passeig de Gràcia o Plaça Catalunya.
FGC: Provença o Plaça Catalunya.




Edu3.cat